Thursday, March 25, 2010

Tigania din mijlocul orasului

De ceva vreme am inceput sa merg mai des in zona Unirii, mai precis pe partea cu capul liniilor de tramvai 27, 32 si ce-o mai fii pe acolo. Acolo, in trecut fusese mare tiganie. Trecuse. Zona se curatase, kkat lasand in urma doar pescarusii de pe Dambovita. Acum....e plin de rahat uman. La figurat...dar si la propriu. La inceput au fost doar vreo 2-3 tarabe. Minoritari. Le-a mers. S-a inmultit. De la zi la zi tot mai multi. Acum, abia te mai poti invarti pe acolo, abia mai poti merge. Daca vreti...a devenit un fel de minicartier tiganesc. Nu ca m-ar deranja... Dar azi am vazut o faza de m-a lasat masca. Nu s-au multumit sa vanda fake-uri. Si-au adus toata sleahta. Un putoi gelat de nici 13-14 ani, il certa pe altul ca e prost si din cauza lui a ratat'o p'una. N-am inteles de la inceput ce a ratat...Am avut insa ocazie rapid sa aflu.
Au ochit o tanara. Aveau de ce. Era neglijenta, geanta aproape pe spate. ala mai alb si cu mana mai "lucrata" s-a postat in spatele ei si tot intindea mana sa-i deschida geanta. Celalalt maimutoi, dintr-o specie mai bruna, ii tinea spatele...Slava Barbosului cred ca-s mai la inceput. Nu au reusit...Dar cred ca urmeaza cursuri intensive...
Pana acum iti era frica sa mergi noaptea pe stradute in Bucuresti-ul vechi. Acum sobolanii maronii ies tot mai la suprafata, fara jena si fara frica. Oare tarabele alea de la Unirii sunt amplasate legal? Platesc dari? Impozite?
Cine isi ia tainul pentru mizeria de acolo?

No comments:

Post a Comment