Wednesday, November 17, 2010

Marina, Cupa Abilităţii


Fundaţia Umanitară Hand-Rom din Curtea de Argeş, prin intermediul Centrului de Zi Marina, organizează evenimentul sportiv destinat elevilor cu nevoi speciale, „Marina, Cupa Abilităţii Hand-Rom”. Prima ediţie a proiectului va avea loc joi, 18 noiembrie 2010, de la orele 12.00, în sala de sport  a Colegiului National Vlaicu Vodă, din Curtea de Argeş.  Inedită prin concepţia sa, Cupa Hand-Rom aduce în acelaşi loc reprezentanţi sportivi-copii cu dizabilităţi, de la trei şcoli speciale din judeţul Argeş, inclusiv de la grădiniţa specială din Piteşti.. Sportivii vor concura la trei probe speciale, Atletism, Fotbal şi Baschet. Cele trei discipline au fost alese de către specialiştii Centrului de Zi Marina, centru pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale, şi au ca principal scop punerea în valoare a abilităţilor copiilor.


Proiectul Sportiv „Marina, Cupa Abilităţii Hand-Rom” îşi propune să aducă în acelaşi loc reprezentanţi ai celor patru şcoli speciale din judeţul Argeş cu scopul de a stimula dialogul dintre aceste unităţi de învăţământ. Un alt scop este acela al apropierii mass-media de domeniul educaţiei speciale şi al incluziunii sociale prin implicarea directă a reprezentanţilor săi în viaţa tinerilor cu dizabilităţi.

Conform regulilor stabilite de către fundaţia organizatoare, Hand-Rom, fiecare şcoală va aduce o echipă mixtă de elevi, de diferite vârste. Acestora li se vor alătura în cadrul competiţiei reprezentanţii mass-media prezenţi. Fiecare probă va avea punctajul ei, iar rezultatele finale vor totaliza punctele adunate de fiecare echipă de-a lungul celor trei probe. Fiecărei echipe participante i se va înmâna o cupă şi medalii, în funcţie de locul ocupat.


 Costel NICOLAE – director Hand-Rom :
„Prin acest proiect ce dorim sa devina traditie Hand-Rom, cu sprijinul  sponsorilor, sunt convins că putem oferi o şansă copiilor cu dizabilităţi de a-şi descoperi abilităţi sportive, iar reprezentanţilor media participanţi dorinţa de implicare socială. Citându-l pe Robert M. Hensel <<Dizabilitatea mea mi-a deschis ochii pentru a vedea adevăratele mele abilităţi>>. Desigur, şi la centrul de zi MARINA sunt copiii cu abilităţi sportive cărora trebuie să le oferim această şansă.”



Hand-Rom, organizaţie neguvernamentală, non-profit, îşi desfăşoară activitatea în oraşul Curtea de Argeş, din luna noiembrie 1999, acreditată ca Furnizor Servicii Sociale. Misiunea fundaţiei este aceea de a iniţia proiecte şi programe prin care persoana cu dizabilităţi să-şi construiască viitorul şi să-şi influenţeze destinul. Scopul organizaţiei îl reprezintă orientarea şi integrarea socio-economică şi profesională a persoanelor cu nevoi speciale (dizabilităţi) prin activităţi de educaţie specială şi incluzivă, pregatire profesională.  


Partener principal al evenimentului este Colegiul Naţional Vlaicu Vodă.
Principalul sponsor al evenimentului este Fundaţia Vodafone România.
Sponsor secundar, Nicosmail, Unitate Protejată.


Pe acestă cale, invităm toţi jurnaliştii care doresc să participe la această acţiune sportivă dar şi să cunoască mai bine universul tinerilor cu dizabilităţi să ni se alăture. Mulţumim.


Persoană de contact:
Costin Anghel, Director Comunicare,
Fundatia Hand-Rom
Email:costin.anghel@gmail.com
          info.handrom@gmail.com

No comments:

Post a Comment