Sunday, October 4, 2009

Rugby la Buzau-Cupa Romaniei

Norii s-au trezit cu noaptea'n cap si s-au pus pe treaba. Ploaie, ploaie, ploaie. Pe la 7.30 imi cautam ghetele cu crampoane pe filet pentru partida din Cupa Romaniei la Rugby, de la Buzau. La 9.30 am plecat de la Iancului.
Partida era importanta poate nu atat prin prisma faptului ca jucam la Buzau ci datorita faptului ca, la aceasta echipa joaca cam de un an vreo 5-6 fosti colegi de la Sportul Studentesc. Orgoliile sunt foarte mari, tensiunea asemenea...
La Buzau, ca in Bucuresti, ploaie, ploaie, ploaie...
In vestiarul buzoienilor nu erau scaune nici cat sa se schimbe cei 15 titulari ai Sportului. La 13.00, a inceput partida. Terenul greu, ud, noroios pe alocuri si-a pus o amprenta serioasa asupra jocului. Sportul Studentesc-o echipa mai intinerita, dar si cu jucatori lipsiti de experienta la seniori. Buzaul-echipa cu multi..."batrani", prea multi pentru dorinta de performanta a patronilor.
Din pacate pentru noi, Sportul a pornit de la ideea gresita ca, "batranii" Buzaului vor obosi repede si vom putea profita de asta. Wrong! Terenul a obosit ambele echipe!
Fara sa fiu partinitor, Buzaul n-a jucat mai nimic. A insisitat pe jocul de pachet si la aproape singurele doua deschideri pe 3/4 ale lor, pe baza unor greseli copilaresti ale defensivei noastre, au marcat doua eseuri. Cu inca o transformare reusita, Buzaul a condus cu 15 la 7 pana la finalul meciului. Eseul Sportului a fost marcat dupa un joc foarte bun de pachet al inaintarii. Pauza a venit izbavitoare pentru ambele echipe. Buzaul a facut mai multe schimbari, Sportul a inceput si ea sa-si ruleze jucatorii. A doua repriza a aratat un rugby superior din partea Sportului Studentesc, dar fara idei si prea multe greseli in faza de finalizare. Determinarea si ambitia jucatorilor din ambele tabere au fost afectate si in aceasta a doua repriza de conditiile meteo nefavorabile unui joc spectaculos.
Balonul oval sarea ca un apucat din brate tragand ca nebunul l-a pamant. Tot ce mai lipsea pachetelor de inaintare...gramezile ordonate. Prea multe, prea obositoare! Imi permit sa cred ca am dominat buzaul la acest capitol, cat si pe cel al tusilor. Din nefericire...ne-au invins.
De notat cartonasul rosu cu care a fost premiat 8-rul buzoienilor pentru lovituri si calcaturi repetate, precum si un cartonas galben obtinut de un alt coechipier al acestuia. Sa vedem sanctiunile. Oameni buni. Nu suntem la fotbal! Haideti sa jucam rugby! La final, jucatorii si-au dat mainile si au ciocnit o binemeritata cutie de bere! Inca o zi de rugby, inca un meci interesant din Liga a II-a.
Saptamana viitoare Sportul Studentesc joaca in compania echipei Metrorex. In formatiile pe care le avem ne duc cu gandul la o idee de rugbysti tineri, cam...mari(pastilati) si destul de rapizi. Sa vedem ce-o sa iasa.
Hai Sportu'!

No comments:

Post a Comment