Monday, September 14, 2009

Atacuri armate

Varianta 1: "Buna ziua X, buna ziua stimati telespectatori. Aici la punctul Y, niste hoti neidentificati pana in prezent au sustras bancomatul apartinand bancii Z. Ei au smuls efectiv bancomatul din perete si s-au facut nevazuti cu ajutorul unei masini de teren W. Politia nu are nicio pista momentan si incearca sa alcatuiasca un cerc de suspecti".

Varianta 2:"Crima socanta la D. Intr-o casa de schimb valutar, situata pe o straduta laturalnica, doi indivizi mascati au intrat, au amenintat operatorul de la casa ghiseu si l-au impuscat mortal, cred politistii, la refuzul acestuia de a le da toti banii din seif. V.N de 34 de ani a fost impuscat mortal. Asupra lui s-au tras 4 gloante.. etc".

Prima varianta o vedeti si o auziti tot mai des pe la posturile noastre de televiziune. A doua, un pic mai dura, este auzita multa mai rar dar...sunt sanse sa vina tare din spate!
Mi se pare ciudata acesta mirare(aproape) generala a Romaniei in fata acestui val de nelegiuri ce au in centrul atentiei bancile, bancomatele, seifuri, case de exchange, amanet etc.De acord, in Ro s-au vazut mai mult in filme astfel de cazuri, dar nu ar trebui totusi sa ne mire prea tare.
1. Infractori au fost din totdeauna.
2. Puscariile noastre nu sunt tocmai ildeale pentru reeducare ci pentru scolirea infractorilor.
3. Asa zisa slaba infractionalitate din ultimii ani se datoreaza fara dar si fara poate faptului ca, "crema" infractionalitatii romane s-a transferat in UE si in restul continentului european. Normal, bancomate mai multe, europeni mai prosti, mai neatenti, mai de toate numa bune pentru furaciuni de tot soiu'.
Dupa cativa ani in care au furat de-au rupt, de nu trecea saptamana sa nu fie arestati cateva zice de romani prin toata Europa, tarile batranului continent au cam schimbat legile, au inasprit ofertele de cazare in inchisori. Cu alte cuvinte, i-au cam luat la palme pe dragii nostri infractori.
4. Nepreafiind obisnuiti cu saracia, cum o venit criza "made in US" scarbele astea de europeni si-au cam ascuns banii, de nu mai au saracii hoti "made in Ro", de unde sa fure. Plus ca, nici dorul de casa nu prea ii mai lasa sa fure linistiti. Ii lua sughitul chiar cand trebuiau sa bage mana in buzunarele altora, ori sa dea cu ranga in bancomat, capatana vreunui fraier etc.
Rupti in turu' pantalonilor de dor de casa, expatii nostri cu obiceiuri indoielnice s-au hotarat sa se intoarca in patria muma, cea care atat de bine i-a scolit si le-a oferit sansa unei cariere internationale de ciorditori de prim rang!
Partea proasta pentru noi astia fraierii de-am ramas sa platim impozite la stat prin Romanica este ca i-a luat doru cam brusc, si pe cam multi deodata!
Urmarea?
Dispar bancomatele si banii romanilor si tot ce mai e de furat de prin tarisoara asta. Asta v-am zis-o asa...pe scurt...

1 comment:

  1. Azi va ca in Maramu' au atacat o masina de bani si au si luat banii. Hold-up(parca?). Wow! Ce vesste! In spania, inca de pe acum fo...2-3 ani circulau stiri de genul asta in care faptasii sau ma rog, banuitii erau romani. Si nu ori ce fel de romani ci fosti luptatori prin trupe speciale etc. Sa-i fi luat si pe acestia dorul de casa? Sau au taiat din soldele "specialilor" din armata Ro???

    ReplyDelete