Thursday, September 24, 2009

Nasa cu spaga'n mana

Mai de mult am mers la Rosiorii de Vede cu prietenul Gelu. Ce si cum a fost pe acolo am publicat deja in ziar, gasiti si pe blog. N-am povestit insa o bucatica mica dar...interesanta din drumul de intoarcere...
Mergem la gara. Luam bilete la clasa a II-a.
"Gelu, hai ma sa luam la I-a, cat de scumpe pot fi la personal?"
"Pai astea sunt pentru clasa I ma!"(?!?!?!?!)
"Sunt pentru a II-a ma!"
"Da, dar la clasa II-a merg aia de nu-si iau bilet, la clasa I merg aia cu bilet de clasa a II-a!"(Ne deteram dracu! Si teleormanenii astia se vede treaba...tot olteni sunt!)
"Bine ma! Hai!"
Ne urcam in personal. Trenul, ca vai de el! Clasa I provoca mila. Mai incolo...nu vreau sa stiu! Plecam din gara. Peste tot se fuma(eh...ma rog e lege anti da...). Apare "nasha". O vedem de departe(inca nu ne asezasem confortabil in jeg). Cu dreapta lua(si nu bilete), in stanga ii tinea. Da. Ati gandit ibne. Banii din spaga!. Teanc gros de hartii de 1 leu(sau 10.000, nu mai tin minte cate 0-uri avea leutul nostru mioritic). Intram in compartiment. Ea dupa noi.(Intre timp, pana sa intre un tip dp culoar ii spune ceva la ureche. Gelu'l imi spune ca ala e de la CFR si sigur vrea compartimentul pt el).
Intra.
"Biletele la control!". Ii dam biletele. Se uita, si incepe sa tipe: "Astea sunt pentru clasa a II-a! Ce cautati aici? Iesiti afara!"
Gelu, patit, ii raspunde: "Pai noi avem bilete, stam la aI-a, ca la a II-a sunt aia fara bilet!"(hahahahha!!! looooooooooooool!).
Femeia vede ca nu ne pierdem cu firea, insista!"Pentru locurile astea au platit altii! Iesiti afara!!!".
Eu taceam. Ii admiram teancul de spaga din mana...S-o injur, sa nu o injur...
Gelu pune punctul pe I. "Ia scoate-ti ma legitimatia!".
"Ce legitimatie?(se panicheaza ea)
"Hehe! Daca scot legitimatia...cred ca fac necazuri mari. Uitati cum facem. Imi scot legitimatia, fotografiez si merg cu dvs in tot trenul sa vad cum ii controlati pe toti calatorii, cum taxati biletele si ce face cu aia de nu au. Ca doar nu luati spaga, nu?"
Sa-i cada basca de pe ceafa! Vede ea ca nu e treaba cu noi, baiguie ceva si iese nemultumita! Ala cu vorbitu la ureche s-a uitat urat la noi si a plecat si el. Poate erau alti fraieri prin alte compartimente...

1 comment:

  1. "Gelu, hai ma sa luam la I-a, cat de scumpe pot fi la personal?"
    "Pai astea sunt pentru clasa I ma!"(?!?!?!?!)
    "Sunt pentru a II-a ma!"
    "Da, dar la clasa II-a merg aia de nu-si iau bilet, la clasa I merg aia cu bilet de clasa a II-a!

    Antologic, batrane! :)))
    Poti fara probleme sa scoti o carte de intamplari din astea si ar fi super.

    ReplyDelete