Hand-Rom, prietenul copiilor noştri speciali
Fundaţia Umanitară Hand-Rom din Curtea de Argeş s-a dedicat acţiunilor de educare, tratare şi pregătire preprofesională pentru mai mult de 100 de copii, din regiunea de Nord a judeţului Argeş.
Prin Centrul de Zi Marina, centru pentru copii cu cerinţe educaţionale speciale dar şi prin atelierul protejat Dizab-Rom, Hand-Rom schimbă în bine, zi de zi, destinele copiilor cu deficienţe din această parte a judeţului.
Existenţa fundaţiei este absolut necesară, centrul şi atelierul său fiind singurele opţiuni reale existente la această oră pentru publicul ţintă, statul lăsând în grija fundaţiei educaţia copiilor cu deficienţe din zona menţionată.
Centrul de zi „MARINA” – un centru de suport educaţional pentru copiii cu dizabilităţi din Curtea de Arges şi comunele limitrofe, a fost înfiinţat în septembrie 2002 şi oferă servicii de educaţie specială şi incluzivă, abilitare – reabilitare, kinetoterapie şi ergoterapie, logopedie, psihodiagnoză, ludoterapie, consiliere individuală şi de grup.
Atelierul Protejat Dizab-Rom oferă anul acesta, prin finanţare Soros, cursuri de pregătire preprofesională în meseriile de lumânărar şi legător manual poligraf. Cursurile durează zece luni şi sunt susţinute de personalul specializat din cadrul atelierului.
Îngrijim peste 100 de copii, tineri care odată ajunşi adulţi vor avea atât educaţia cât şi pregătirea necesară pentru a putea lucra şi întreţine singuri, nemaifiind o povară pentru societatea românească, şi aşa chinuită de probleme economice şi sociale existente.
Dezvoltarea şi menţinerea în parametrii optimi a unei astfel de fundaţii şi ducerea la bun sfârşit a misiunii sale reprezintă însă o adevărată încercare.
Ne adresăm dumneavostră în încercarea noastră de a găsi parteneri stabili, prieteni şi sponsori care să ne ajute să ne ducem misiunea la bun sfârşit, înţelegând binele pe care îl fac copiilor.
Sprijinind acum tineri care pot deveni posibili angajaţi, dar şi tineri care prin munca lor vor putea aduce propria contribuţie la dezvoltarea societăţii, nu o vor mai împovăra cu alte şi alte cheltuieli de îngrijire, pensii de handicap etc.
Ajutaţi-ne vă rugăm să strângem formulare de donaţie de tip”2%” în cadrul companiei în care lucraţi. Pentru dumneavoastră reprezintă un efort minim, dar care pentru viitorul fundaţiei noastre umanitare poate însemna foarte mult.
Pasi de urmat:
Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).
Puteti astfel decide catre cine merg (2%) din impozitele dvs.!
De ce e bine sa folositi aceasta prevedere?
• Nu va costa nimic!
• Contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public-deci al dvs.!
• Puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. directionand 2% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu.
• Va puteti asigura ca acei bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala.
• Puteti ajuta oameni in nevoie directionand 2% catre o organizatie care lucreaza pentru ei!
Ce trebuie sa faceti?
1. Descarcati de pe internet un formular 230, completati datele fudatiei asa cum sunt completate in imaginea de mai sus, iar apoi completati astfel:
Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.
• Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs nu va pot obliga sa faceti acest lucru.
2 Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:
daca aveti venituri din salarii:
• completati declaratia 230 (punctele A si B)
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
Asta-i tot!
Pasul 3. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs, ori inmanati-le persoanei care v-a indrumat in alegerea dumneavoastra. Termenul limita este 15 mai 2011!
V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dvs.! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.